Review score: 5.0 uit 46 reviews
Omgevingsvergunning aanbouw
Home > omgevingsvergunning aanbouw
Gezinsuitbreiding, behoefte aan extra ruimte of simpelweg de waarde van jouw woning opkrikken. Dit alleen al zijn 3 redenen om een aanbouw te overwegen. Een aanbouw bij jouw woning of bedrijfspand zorgt ervoor dat er extra ruimte nodig is. Extra ruimte, waarbij in veel gevallen een vergunning nodig is. RoAn Bouwvergunningen is dé expert in het aanvragen van omgevingsvergunningen voor een aanbouw. Wij weten precies wat de gemeente verwacht en zorgen dat jouw aanvraag vlekkeloos verloopt. Lees snel verder over onze werkwijze, de kosten en de regels voor een aanbouw.
Heb ik een vergunning nodig voor een aanbouw?
Het antwoord op de vraag of jij een omgevingsvergunning voor een aanbouw nodig hebt, is volledig afhankelijk van jouw wensen en de gemeente waarin je woont. Zo zijn factoren als de grootte, locatie en het bestemmingsplan van grote invloed op de noodzaak van een vergunning aanvragen voor de aanbouw. Het is daarom slim om een online vergunningscheck te doen of contact op te nemen met een van de experts van RoAn Bouwvergunningen. Wij realiseren jaarlijks honderden bouwvergunningen, waardoor we exact weten wat er nodig voor een omgevingsvergunning aanvragen is en hoe we aan alle eisen kunnen voldoen.
Wat kost een omgevingsvergunning voor een aanbouw?
De kosten voor een omgevingsvergunning bij een aanbouw zijn afhankelijk van jouw situatie en de door de gemeente gestelde eisen. RoAn Bouwvergunningen werkt tegen de scherpste prijzen en voorkomt onaangename verrassingen. De kosten voor een aanbouw omgevingsvergunning starten vanaf €650,00. Let op dat deze kosten exclusief de legeskosten zijn. Legeskosten zijn kosten die jouw gemeente in rekening brengt voor jouw omgevingsvergunning. De legeskosten verschillen per gemeente, maar bedragen vaak rond 2% van de totale bouwsom van jouw aanbouw. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Deze ontvang je binnen 24 uur.
Wat zijn de regels voor een uitbouw of aanbouw?
De overheid en gemeente hebben diverse regels opgesteld voor de uitbouw van woningen of bedrijfspanden. Dit zijn regels waar iedereen zich aan dient te houden. Daarnaast gelden er meerdere regels voor de grootte van de aanbouw en waar deze precies mag komen. Hieronder volgen de twee voorwaarden waar elke uitbouw aan moet voldoen:
De geplande uitbouw mag niet voorbij de erfgrens gaan.
Het is verboden om binnen 2 meter van de erfgrens ramen te plaatsen die uitzicht hebben op de grond van de buren.
Hoe groot mag de aanbouw zijn?
Extra ruimte in jouw woning of bedrijfspand is een prettig idee. Maar hoe groot mag de aanbouw precies zijn? Hieronder vertellen we je glashelder aan welke voorwaarden je moet voldoen:
De uitbouw vereist een plat dak
De vergunningsvrije uitbouw is maximaal 5 meter hoog
De vergunningsvrije uitbouw is maximaal 4 meter diep
Een vergunningsvrije uitbouw mag niet meer dan 30 centimeter boven de eerste verdieping uitkomen
Er mag geen verdieping op de uitbouw op de begane grond worden geplaatst
Aanbouw achterkant huis
Bij de aanbouw aan de achterkant van een huis heb je wellicht een omgevingsvergunning nodig. Dit is met name afhankelijk van jouw wensen. Zo mag je bijvoorbeeld een bepaald gebied van jouw perceel gebruiken. Daarnaast is ook de lengte van de aanbouw aan de achterkant van het huis van invloed op een eventuele uitbouw vergunning. Check dit via jouw gemeente, doe een vergunningscheck of laat je adviseren door een van de specialisten van RoAn Bouwvergunningen. Zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan.
Aanbouw voorkant huis
De aanbouw bevindt zich aan de voorkant van jouw huis? Dan heb je absoluut een omgevingsvergunning nodig. Zeker in het geval van een rijtjeshuis begrijp je dat deze verbouwing van invloed is op omwonenden. Daarnaast moet er tussen de erfgrens en jouw woning een minimale ruimte van 1,5 meter zitten. Ook mag de aanbouw niet hoger zijn dan de eerste verdieping. Tot slot mogen er niet al te veel afwijkingen zijn in de kleuren en materialen in vergelijking met de rest van het huis. Een aanbouw aan de voorkant van een huis kent daarmee een aantal strikte voorwaarden. Zo ook over de totale oppervlakte van de aanbouw, de eisen daarvoor verschillen per gemeente.
Scherpe prijzen | Kennis en ervaring | Vakkundige team | Tevreden klanten!
Een vergunningsvrije aanbouw
Een vergunningsvrije uitbouw is mogelijk, maar afhankelijk van een aantal factoren. Zo dient er duidelijk te zijn op welk gedeelte van het erf je vergunningsvrij bouwen kunt. Ook de grootte van jouw woning of bedrijfspand is van invloed. Tot slot heb je te maken met maximale hoogtes en dieptes waarop je mag bouwen. Om helemaal zeker van je zaak te zijn, raden we je aan om de online vergunningscheck te doen, zo kan een vergunning nodig zijn als jouw huis zich in een beschermd stadsgezicht bevindt.
Kiezen voor RoAn Bouwvergunningen:
✅ +10 jaar ervaring met vergunningaanvragen
✅ Onze kracht ligt bij renovatie en verbouw projecten!
✅ Korte lijnen, snel en direct contact!
✅ Standaard scherpe prijzen!
✅ Totaal ontzorger: van bouwplan tot vergunning! Daarna kun je zorgeloos aan de uitvoering starten
Omgevingsvergunning nodig? - Check nog één keer de eisen
Bij het aanvragen van een vergunning voor een aanbouw spelen verschillende factoren een rol, zoals de maximale oppervlakte en de maximale diepte van de aanbouw. De aanbouw mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan één bouwlaag en moet voldoen aan het Bouwbesluit, dat eisen stelt aan veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid. Daarnaast kunnen andere regels gelden als de aanbouw een pand met cultuurhistorische waarde betreft, of als het pand is opgenomen in een beschermd stadsgezicht. Ook het burgerlijk wetboek bevat bepalingen waar de bouw aan moet voldoen, bijvoorbeeld ten aanzien van de erfgrens en privacy van buren. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de geplande aanbouw aan alle relevante eisen voldoet voordat je met de bouw begint.
Kiezen voor RoAn Bouwvergunningen:
✅ +10 jaar ervaring met vergunningaanvragen
✅ Onze kracht ligt bij renovatie en verbouw projecten!
✅ Korte lijnen, snel en direct contact!
✅ Standaard scherpe prijzen!
✅ Totaal ontzorger: van bouwplan tot vergunning! Daarna kun je zorgeloos aan de uitvoering starten
Hoe werkt het?
RoAn Bouwvergunningen ontzorgt jou in 5 eenvoudige stappen van a tot z bij het aanvragen van een bouwvergunning / omgevingsvergunning:
-
Bij RoAn Bouwvergunningen kun je gemakkelijk en binnen 2 minuten jouw offerte aanvragen.
-
Na akkoord op onze offerte, nemen wij contact met je op en bespreken jouw (ver)bouw wensen tot in detail.
-
Vraag je archiefstukken op en deel deze met ons samen met jouw persoonlijke gegevens.
1. archieftekeningen aanleveren
2. projectinformatie aanleveren
3. gegevens particuliere / zakelijke klant (dit is alleen nodig als wij ook de vergunningaanvraag verzorgen)
-
Wij controleren of alle gegevens compleet zijn en zo niet, dan nemen we even contact op voor extra informatie. Vervolgens gaan we met de tekeningen aan de slag en eventuele constructieberekeningen indien aangeboden.
-
Wij dienen voor jou de omgevingsvergunning in en onderhouden dan ook het contact met de gemeente tot het moment dat de vergunning verleend wordt. De gemeente heeft standaard acht weken de tijd om te reageren op een vergunningaanvraag.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend binnen 2 minuten een offerte aan of neem contact op.
Veelgestelde vragen
-
Om aan de slag te gaan met je omgevingsvergunning hebben we een aantal bestanden en gegevens van je nodig. Wij ontvangen graag foto’s van alle gevels van de woning of het pand, bouwkundige tekeningen inclusief maatvoering. Als wij een constructieberekening hebben aangeboden, wensen wij ook constructietekeningen te ontvangen. Denk hierbij aan funderingstekeningen, vloeren tekeningen en een palenplan. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina over gegevens aanleveren.
-
Als wij alle benodigde stukken hebben ontvangen, kunnen we de aanvraag in gang zetten. De duur van de aanvraag hangt af van de gemeente. De standaardbehandeling van een omgevingsvergunning bij de gemeente is 8 weken. In bijzondere gevallen kan dit verlengd worden met 6 weken.
-
Mocht je geen archiefstukken van je woning hebben kun je deze opvragen bij de gemeente. De gemeente heeft van alle panden een bouwkundig dossier. In sommige gevallen, bijvoorbeeld door brand, zijn er geen archiefstukken beschikbaar. In dat geval kun je je woning zelf inmeten.
-
Geen bericht = goed bericht. Als je alles hebt aangeleverd kijken wij dit na, indien je niets verneemt is het genoeg. Als wij wat missen nemen wij contact op per e-mail.
Advies nodig?
Klanten optimale service bieden en ontzorgen, dat is waar wij voor staan. Vul dit formulier in als je hulp wilt bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor een dakopbouw.
Vragen?
Neem contact op met André van der Have