Bouwtekening

Wil je een bouwtekening laten maken door een specialist op het gebied van bouwtekeningen die voldoen aan alle eisen voor een omgevingsvergunning? Lees verder!

Bouwtekening laten maken

Alle beslissingen die je moet nemen tijdens de verschillende fasen van je (ver)bouwproject worden vastgelegd in een bouwtekening. Allereerst krijg je een voorlopig ontwerp, waarin je afspraken moet vastleggen. Dit ontwerp wordt vervolgens uitgewerkt in een definitief ontwerp dat voldoet aan alle eisen van een goede bouwtekening. Hierin staat bijvoorbeeld de indeling van het gebouw, de maatvoering, benodigde materialen en de constructieve opzet.

Onze bouwtekeningen zijn compleet en duidelijk uitgewerkt, ideaal te gebruiken voor de uitvoerende partij. Bouwtekening laten maken door een specialist? Lees hieronder waarom en wat de kosten zijn!

Werkwijze

Wij werken het liefst zo veel mogelijk online als het gaat om bouwtekeningen. Dit bespaart tijd en geld, wat voor beide partijen voordelig is. De meeste bouwtekeningen kunnen we dan ook per mail verwerken. Maar is het nodig dat we langs komen? Ook geen probleem.

We beginnen altijd met het opvragen van jouw projectgegevens. Deze kan je digitaal aanleveren. Je kunt bijvoorbeeld een tekening scannen en mailen. Dit mag een soort schets zijn, in vele gevallen hebben we daar al genoeg aan. Voor ons is een grove schets voldoende om een goede en duidelijke bouwtekening te maken die voldoet aan alle eisen voor een omgevingsvergunning.

Waarom heb ik een bouwtekening nodig?

Een bouwtekening zorgt ervoor dat alle beslissingen worden vastgelegd in een duidelijke tekening. Alle afspraken moeten worden vastgelegd in een definitief ontwerp. Hierin staan de indeling van het gebouw, maatvoering, materialen en de constructieve opzet. Een nette bouwtekening zorgt voor duidelijkheid en houvast voor de uitvoerende partij.

Kan ik zelf een bouwtekening maken?

Je denkt misschien dat een eigen bouwtekening maken relatief gemakkelijk is. Echter blijft het maken van een bouwtekening specialistisch werk. Ook bij kleinere (ver)bouwprojecten. Zo moet er rekening gehouden worden met maatvoeringen, materialen en constructieberekeningen. Verder moet de bouwtekening voorzien van standaard zaken. Denk hierbij aan: gevelaanzichten, plattegronden, doorsneden en detail tekeningen. Daarnaast moeten onder andere ook de m2 van het gebruiksgebied en verblijfsgebied worden aangegeven. Kortom, naast kennis is ook professionele software nodig om deze bouwtekening compleet te kunnen maken.

Bouwtekening laten maken kosten

Een bouwtekening laten maken door RoAn bouwvergunningen kan vanaf ca. €500,- excl BTW. De bouwtekening die je van ons ontvangt voldoet aan alle eisen voor aanvraag van een omgevingsvergunning. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 010 261 34 48. Ook kan je mailen naar info@roanbouwvergunningen.nl.

Binnen 2 minuten aangevraagd, gemakkelijk en snel!

Vorige
Vorige

Omgevingsvergunning laten aanvragen: hoe doe je dat?

Volgende
Volgende

Bouwtekening dakkapel